Onze kijk

Jeugdbescherming volgens Briedis


Ieder kind moet veilig opgroeien. Dat is uiteraard waar wij als Briedis jeugdbeschermers voor staan. Wij geloven ook dat jeugdbeschermers die hun bevlogenheid en energie volop in hun werk kunnen steken, hun werk beter kunnen doen. Daarom organiseren wij ons werk écht anders. Of het nu gaat om de uitvoering van een rechterlijke jeugdbeschermingsmaatregel of casusregie waarbij geen sprake is van een maatregel. Door slim samen te werken met minder hiërarchie en bureaucratie hebben wij meer tijd en persoonlijke aandacht voor de kinderen, het gezin en hun omgeving.

Briedis is een nieuwe gecertificeerde instelling in Nederland. Een coöperatie van zelfstandige professionals (ZP'ers). Bevlogen, ondernemende professionals die hun vak verstaan en vernieuwend willen zijn. Jeugdbeschermers, gedragswetenschappers, juristen en administratieve krachten. Samen hebben wij alle disciplines en expertises in huis. Binnen onze zogenaamde gildestructuur delen wij kennis en creëren wij een leeromgeving waar onze professionals nieuw talent de fijne kneepjes van het vak leren.

Onze professionals krijgen optimale vrijheid om voor ieder kind en gezin het juiste te doen. Door slim samen te werken en logisch te organiseren hebben wij meer tijd en aandacht voor de kinderen waar het allemaal om draait. En is het ons streven om trajecten sneller af te ronden. Vanzelfsprekend werken wij volgens alle geldende richtlijnen en normen. Wij registreren alleen dat wat nodig is om ons werk beter te doen. En onze opdrachtgevers krijgen volledige en transparante rapportages over de organisatie. Want ook dát vinden wij belangrijk.

Meer weten over Briedis?
Neem contact met ons op: welkom@briedis.nl of bel 085 – 1301 655.